Suslight

24 Volt kabelsysteem Sushlight

1.Stopcontact – Je hebt een werkend en spatwaterdicht stopcontact nodig.

Daarna heb je 2 keuzes:
2A. Gebruik een app om de verlichting in te stellen – Je programmeert de buitenledverlichting via een app, dan heb je een Wifi stopcontact 230V nodig. Dit Wifi stopcontact 230V steek je in het stopcontact. Vervolgens steek je de stekker van de transformator in het Wifi stopcontact 230V.
2B. Gebruik een tijdschakelaar –  Je maakt gebruik van de Dusk to dawn/Schemerschakelaar 24V, dan gaat de buitenledverlichting aan bij duister en uit bij zonsopgang. De transformator steek je in het stopcontact en de Dusk to dawn/Schemerschakelaar 24V sluit je aan op de transformator.

3. Omzetter van 230V naar 24V – Dit doe je met een transformator, deze zet de standaard 230 volts spanning uit het stopcontact om naar een 24V veilige laagspanning. Deze transformators zijn te verkrijgen in diverse wattages, waaronder 36W, 52W en 100W. Het is daarom belangrijk om de totale wattage te berekenen van alle lampen die je wenst aan te sluiten op een transformator. Zo weet je exact welke transformator je dient te gebruiken.

Wij raden altijd aan de transformator niet zwaarder te belasten dan 80% W van de gekozen ledverlichting. Wil je bijvoorbeeld 10 tuinlampen plaatsen van elk 4.0W, dan is de totale wattage 40W. Dan volstaat het gebruik van een transformator van 52W. De transformator is IP67. Daardoor is de transformator ook buiten te verwerken en kan deze de elementen goed trotseren. Wel moet deze horizontaal gemonteerd worden en kun je de transformator niet onder water leggen of ingraven.

4. Stroomvervoer naar de buitenledverlichting -Vanaf de transformator bereken je de afstand naar de eerste armatuur. Deze afstand overbrug je met 1 of meerdere stroomkabels 24V. Kabels zijn er in vaste lengtes van 1, 2 ,5, 10 en 25 meter. Aangekomen op de gewenste plek sluit je een T-connector 24V aan op de kabel en de armatuur. Vervolgens herhaal je de stappen van de kabels en T-connectoren plaatsen, bij de laatste armatuur is geen T-connector meer nodig deze sluit je rechtstreeks aan op de kabel.

Tip: het aantal gekozen armaturen – de transformator = het aantal T-connectoren dat je nodig hebt.

Heb je vragen over Suslight verlichting of het kabel systeem? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Sushlight is zeer gebruiksvriendelijk. Indien je het systeem liever geïnstalleerd hebt in de tuin, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Winkelwagen